Miért nem boldog mindenki, akinek van fürdőkádja?
2016. szeptember 14. írta: énügynökség

Miért nem boldog mindenki, akinek van fürdőkádja?

Avagy hol lakik a boldogság és hogyan néz ki?

furdo.jpg

 

Nagyon jó hírem van! Már sokan megtalálták. Kicsik és nagyok. Alacsonyak és magasak. Nők és férfiak. Szőkék és barnák, meg mindenki más is. Ez nem csak azért jó hír, mert létezik, és örüljünk, hogy mások már megtalálták, hanem már találtak belőle annyit, hogy kutatni is tudták. Miért is segít ez nekünk? Mert a boldogság és a sikeres élet egyik titka a tudatosság. Ehhez viszont információk kellenek. Íme, itt van néhány.

A boldogság szintjei:

  1. Kellemes élet
  2. Flow élmény
  3. Értelmes élet

A kellemes élet az örömszerzésről szól. Egy jó étel, egy szép ajándék, egy jó együtlét, mind-mind élvezetet, örömöt, boldogságot okoz. Emellett bizonyíthatóan hatással van az egészségre is. Egy bibi van, hogy nem tartós. Megszokjuk a jót, és egy idő után már nem ad annyi örömöt. Egy ideig lehet még tovább növelni, nagyobb ajándék és még több jó étel, ám vannak egyértelmű korlátok. Csak gondoljatok bele, hogy milyen jól esik egy forró fürdő. Elmerülni a habokban, és érezni a kellemes bizsergést amit a forró víz okoz… a nyugalmat, az egyensúlyt. Már ti is elhatároztátok, hogy ma este megteszitek, ugye??? J Helyes!

Akkor megvan a recept, ezt kell tenni és készen is vagyunk.

De akkor miért nem boldog mindenki, akinek van fürdőkádja?

A válasz egyszerű: ha mindennap beleülnénk, hogy jó legyen a napunk, akkor kb egy hét múlva már inkább nyűg lenne, utána pedig már igazából okokat találnánk rá, hogy miért nem kelljen beleülnünk, mert elveszíti az értékét. Pedig a víz ugyanolyan meleg, és a habok ugyanolyan illatosak. Akkor mi változott? Mi. Megszoktuk és kész.

A többi örömmel ugyanez ez a helyzet, amit a kellemes életben találunk, hogy megszokjuk őket, így érdemesebb tovább keresgélni, illetve olvasni, hogy mi is van a másik két ajtó mögött. Legyen ez egy későbbi téma J

A bejegyzés trackback címe:

https://enugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9011706043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása