Szavazz ma magadra!
2016. október 02. írta: énügynökség

Szavazz ma magadra!

vote2.jpgSenki ne számítson semmilyen politikai állásfoglalásra ma (sem) tőlem. Inkább egy kis örömre, és boldogságra biztatok mindenkit, a másik nagy szavazás előtt/után/helyett. A ma teljesítendő feladat, hogy mindenki szavazzon magára!


Hogyan is képzelem ezt el? Nagyon egyszerűen. Mindenki szavazzon meg magának (legalább) egy jó dolgot. Lehet hagyni a mosogatást és kimenni a családdal a parkba/kirándulni/játszótérre. Lehet felhívni valakit, hogy igyunk meg egy kávét vagy nézzünk meg egy filmet.Lehet hagyni a házimunkát magára, lehet pizzát enni ebédre, vagy találni (legalább) egy olyan dolgot, ami jót tesz nekünk. Persze mindenkinek vannak kötelezettségei, és vannak dolgok amik nem várhatnak, ám az a mi döntésünk, hogy a feladatok, teendők, kötelezettségek között szavazunk-e magunknak is egy kis időt vagy sem. A legelfoglaltabb embernek is akad 20 perc a napjába, amikor meg tud állni, és váratja egy kicsit a feladatait (nyugi,szinte biztos hogy senki nem végzi el helyettük!!!). Akinek nincs az hazudik, leginkább magának. 

Tudom, most lehet azzal érvelni, hogy de mire is jó 20 perc? Na akkor adok pár tippet.

20 perc pontosan elég arra, hogy:

- A kedvenc magazinunkban (típustól függően) 2 és 20 közötti darabszámú cikket elolvassunk.

- Felhívjunk valakit, akitől régen terveztük már megkérdezni, hogy hogy van.

- Kiülni a napsütésre egy 20 percre egy jó kávéval/sörrel.-->ezzel lehet sietni kell mert délután már lehet, hogy esik.

- Leülni egy családtagunk mellé és 20 percig csak rá figyelni.

- Beülni egyedül egy szobába és 20 percig csak magunkra figyelni.

- Leülni 20 percig a TV elé és semmire sem figyelni.

yourself2.jpg

És mi van, ha túl gyorsan letelik az a 20 perc??? Le fog. És igen, valószínű gyorsan. De hogy álljunk hozzá amikor benne vagyunk? Elsősorban igyekezzetek csak azzal a tevékenységgel foglalkozni, amit választottatok, és ne az idővel. Ne azon aggódjatok, hogy utána hány dolgot kell még elintézni. Ennek a szavazásnak a lényege, hogy 20 perc szabadságot vesztek ki magatoktól és másoktól is. Ezt az időt kötelező úgy megélni, hogy közben a zavaró gondolatokat is "szundiztassátok" egy kicsit, ne csak reggelente az ébresztőt. Lehet, hogy elsőre nem fog könnyen menni, de ez egy tanulható dolog. Ha  valaki igazán szeretne napi 20 perc szabadságra menni, akkor csinálja, és csinálja, meglátjátok gyorsan belejöttök majd.

possible2.jpg

 Az erő veletek van, menni fog! Legyetek boldogok ma is!

A bejegyzés trackback címe:

https://enugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7211759043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása