ÉnÜgynökség
2016. október 08. írta: énügynökség

ÉnÜgynökség

Miről is szól az ÉnÜgynökség? Sokan kedves olvasóim közül, igen, talán pont te is, aki a kávéd szürcsölése közben olvasod épp ezt, azt gondoljátok, hogy az ÉnÜgynökség arról szól, hogy Én, szigorúan nagy ’É’-vel vagyok az ügynök, ebben az ügynökségben. Az van, hogy ezúttal mellényúltatok (gondoltatok). Az ÉnÜgynökség arról szól, hogy ki, milyen kapcsolatban áll a saját életével. Arról a nagy kérdésről, hogy ügynökei vagytok-e saját magatoknak, vagy az életeteknek?

Mit értek ez alatt az ügynökség alatt? Nem, nem arra gondoltam, hogy 0-24-ben meninblekkes szerkóban nyomjátok, és ügyelitek a rendet itt a földön a kevésbé földi teremtményeket kordában tartva. És nem is arra gondolok, hogy egy kis csapat tagjaiként üldözitek a hazátokat fenyegető külső vagy belső ellenséget. Azt értem énügynökség alatt – és itt ez már egy fogalom, és nem egy márkanév, ezért a kisbetű – hogy ti irányítotok az életetekben, és vállaljátok a felelősséget azért akik vagytok, és ahova eljutottatok.

Itt gyorsan klikkesedés is tapasztalható. Mégpedig két irányba. Az egyik csapat most egy pici gondolkodás után megállapítja, hogy igen, én ügyködöm a saját életemen, felelős vagyok annak alakulásáért, és a tetteim meghatározzák az eredményeimet és a sikereimet, de még a hibáimat is. A másik csapat legkésőbb itt állapítja meg, hogy

Na megint bekapcsolva maradt a bullshit generátor!

és gyorsan szörföl tovább valami kevésbé kínos témára. Ti, akik itt maradtatok velem viszont kérem szépen, hogy húzzátok ki magatokat, düllesszétek ki a melleteket és legyetek nagyon büszkék magatokra. Most itt ez az elismerés helye. Hatalmas gratuláció, ti tudatosan éltek, és a siker a tudatos, felelősséget vállaló emberek életében nem vendég, de nem is albérlő, inkább egy állandó bútordarab, egy kellemes lakótárs, aki ott figyel és vár rátok mindennap.

Nagyszerű énügynökök, pontosabban szólva tiügynökök vagytok, csak így tovább. A teendő már csak annyi, hogy ezt fenntartsátok, ha szükségét érzitek, fejlesszétek önállóan, vagy segítséggel. Ha úgy érzitek, szeretnétek egy magasabb szintre lépni a tiügynökségben, akkor kövessetek, várjatok türelemmel. Jönnek még ötletek és javaslatok!

Addig is álljon itt Henry Ford gondolata útravalóul:

Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.

További jó énügynökösködést kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://enugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1311781567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása